TORTILLACHIPS MED HET SALSA ROJA & SALSA ROSA 4 PORT

17 SmartPoints

1 påse tortillachips 200 g

1/2 dl inlagd jalapeno

1 liten rödlök

1 dl riven halloumi 22 %

3 dl riven cheddar

3 msk hackad koriander 

2 dl mini fraiche

1 msk limesaft

2 krm tabasco

inlagd jalapeno

3 SmartPoints

Salsa Roja :

1 gul hackad lök,1 hackad vitlöksklyfta,3 msk olivolja,1 msk råsocker,3 msk rödvinsvinäger,1 burk hela plommontomater,salt,mald svartpeppar

2 SmartPoints

Salsa Rosa :

4 kvisttomater,3 msk vit balsamvinäger,2 msk olivolja,1 tsk flingsalt

TORTILLACHIPS MED HET SALSA ROJA & SALSA ROSA

Ugn 200°


Salsa Roja :

Fräs lök och vitlök i oljan i en liten gryta i ca 5 min utan att det tar färg

Blanda i socker och ringla över vinägern

Lägg i tomater och mosa dem grovt

Smaka av med salt & peppar och låt salsan koka ihop 5 min


Salsa Rosa :

Dela tomaterna och ta bort kärnorna

Skär tomaterna i små tärningar

Blanda flingsalt,olivolja,balsamvinäger i en skål och vänd ner tomattärningarna


Hacka jalapeno och finhacka löken

Lägg hälften av chipsen i en ugnssäker form

Klicka över hälften av salsorna,hälften av jalapeno,hälften av löken och all halloumi

Ugnsbaka i 5 min

Toppa med resten av chipsen,jalapeno och lök

Strö över cheddar och ugnsbaka tills osten smällt

Strö över hackad koriander

Blanda mini fraiche med limesaft och tabasco och strö över skivad inlagd jalapeno