TEXAS CHILI 6 PORT

15 SmartPoints


1 kg högrev

1 vitlöksklyfta

3 gula lökar

3 morötter

2 msk rapsolja

2 lagerblad

1 kanelstång

5 hela nejlikor

33 cl ale

1 msk kakao & chili krydda

400 g kokta kidneybönor

5 dl oxbuljong (vatten och buljongtärning,eller fond)

40 g mörk choklad 70 %

flingsalt jalapeno

mald svartpeppar

Texas Chili 2Husman tidningen

Skala morötter,lök och skär i tärningar

Hacka vitlöken grovt

Skär högrev i tärningar

Bryn köttet i en gjutjärnsgryta i oljan i omgångar

Lägg köttet på en tallrik

Mjukstek vitlök,lök och morötter i lite av oljan i grytan

Häll i köttet,tillsätt ale,kryddorna och buljongen

Låt detta puttra på svag värme i minst 3 tim under lock

Rör om då och då så inte köttet bränner sig i botten,späd ev med lite vatten

Köttet ska falla isär när man rör om i grytan

Skölj av bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av

Blanda ner choklad och bönor i grytan som du låter koka upp

Smaksätt med salt och peppar

Servera med gräddfil,tortillabröd,ris och en god sallad