TEX MEX -KRYDDAD KYCKLINGPAJ 6 PORT

23 SmartPoints

4  dl vetemjöl

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

50 g margarin 60 %

1 1/2 dl lättmjölk

Fyllning:

1 medelstor purjolök

1 röd paprika

100 g champinjoner

2 små kycklingfiléer 

1 viktväktarnas chorizokorv 9 %

2 tsk olivolja

1 tsk smör

1 påse tex mex-krydda 28 g

1 stor kvisttomat

salt och nymald peppar

Äggstannining:

3 ägg

3 dl matlagningsgrädde 15 %

3 dl riven lagrad ost 28 %

1/2 tsk salt

aluminiumfolie

Tex Mex Kryddad Kycklingpaj (finns i Mat magasinet n3 2016 sid 42) (1 av 1)

Ugn 225°

Arbeta pajskalsingredienserna till en smulig massa

Forma till en degboll

Klä en form med löstagbar kant (ca 25cm i diameter) med degen så att den kommer ända upp till kanten

Nagga med gaffel och låt stå kallt i ca 30 min

Förgrädda pajskalet 10-15 min

Ta ut skalet och sänk ugnen till 200°

Ansa purjolök  och paprika samt strimla dem

Skär svampen i kvartar och kycklingköttet i strimlor

Dra av skinnet på korven och skär den i små bitar

Fräs purjo och paprika i 2 tsk olja ca 5 minsta sedan upp grönsakerna

 Lägg i svampen som fräses i ca 3 min,ta sedan upp svampen 

Bryn kycklingstrimlorna i smöret till de fått fin färg

Blanda i grönsakerna,svamp,korv och tillsätt tex mex-kryddan

Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och smaka av med salt & peppar

Varva fyllning och äggsmet i 2 lager i pajskalet

Toppa med kvisttomaten skuren i skivor och salta & peppra

Täck pajen med smord aluminiumfolie

Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat,ca 45 min

Grädda utan folie de sista 15 min så pajen får en fin färg

Servera