LAXTACOS MED MANGO OCH AVOKADOSALLAD 4 PORT


12 SmartPoints

600 g laxfilé

1/2 msk chiliflakes

1/2 msk salt

1 msk smör

1 msk strösocker

1 1/2 tsk olivolja

salladsmix

8 tsk mini fraiche 5 %

Salsa:

1/2 tsk chiliflakes

1/2 lime

 225 g mango

1/2 kruka koriander

1/2 gurka

1 tsk honung

1/2 rödlök

1 liten avokado

1 tsk ingefära

1/2 tsk salt


Laxtacos med mango och avokadosallad (finns i receptmapp på ipad)

Kärna ur och tärna gurkan,tärna avokadon samt finhacka rödlöken

Skala och riv ingefäran,finhacka koriandern

Blanda alltsammans i en skål med mangon och tillsätt limesaft,chiliflakes,honung och salt

Ta bort skinnet på laxen och skär den i kuber

Blanda salt,socker och chiliflakes på en tallrik

Vänd laxkuberna i blandningen 

Hetta upp en panna med olja och smör

Stek laxkuberna hastigt på alla sidor i ganska hög värme och lägg dom på ett fat

Fyll tortillabröd eller salladsblad med sallad,salsa,lax och toppa med mini fraîche

Servera