HÖGREVSCHILI MED PICKLAD RÖDLÖK 4 PORT

13 SmartPoints

3 chipotle morita

1 ancho

3 guajillos

4 dl vatten

1 kg högrev med fett bortskuret

1 finhackad vitlöksklyfta

2 msk majsolja

2 tsk spiskummin

2 tsk oregano

2 msk vetemjöl

1 msk brunt farinsocker

33 cl ljus öl 2,8 %

1 oxbuljongtärning

1 kruka färsk koriander

Picklad rödlök:

2 st tunt skivade rödlökar

saften av 2 st lime

0,5 tsk salt

högrev (1 av 1)

Picklad rödlök:

Blanda lök,salt,limesaft

Rör om och pressa försiktigt den picklade löken med en sked

Låt dra 15 min innan servering


Plocka bort stjälkarna och rosta chilifrukterna i en torr panna på medelvärme

Skär köttet i bitar och fräs det med vitlöken i majsoljan tills det har fått en fin stekyta

Häll i spiskummin och oregano

Låt det fräsa under omrörning samt strö över mjölet och farinsocker

Tillsätt öl,chillifrukterna,vattnet och buljongtärningen

Låt det puttra under lock 2-3 tim eller tills köttet faller isär

Servera med tortilla,salsa,picklad rödlök,crème fraîche och färsk hackad koriander