17 SmartPoints
70 g färsk spenat
3 ägg
4 dl laktosfri lättmjölk (låga smartpoints)
2 1/2 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1 tsk smör till stekning
Fyllning:
2 morötter
1 tsk olivolja till stekning
400 g nötfärs 10 %
1 påse tex mex-krydda 28 g
1 dl vatten
125 g keso mini
100 g lagrad riven ost 28 %
Tillbehör:
250 g cocktailtomater
1 dl svarta urkärnade oliver
1/2 kruka färsk koriander
125 g keso supermini 0,2 %
Ugn 225°
Lägg spenaten i en mixer tillsammans med ägg,mjölk,vetemjöl och salt
Mixa snabbt ihop det till en jämn pannkakssmet
Smält smöret i en stekpanna och stek pannkakor av smeten
Skala och grovriv morötterna
Hetta upp oljan i en gryta och bryn nötfärsen
Tillsätt morötterna,kryddblandning och vatten
Rör om ordentligt och låt det puttra 5-10 min
Ta sedan bort grytan från värmen och låte det svalna något
Rör i keson
Fördela färsröran på pannkakorna och rulla ihop dem ordentligt
Lägg rullarna i en ugnssäker form och strö över osten
Gratinera i mitten av ugnen ca 10 min eller tills osten fått fin färg
Skär tomaterna i kvartar,halvera oliverna och plocka korianderbladen från stjälkarna
Strö över keso supermini,tomater,oliver och koriander