FÄRSFYLLDA SPENATPANNKAKOR TEX MEX-STYLE 4 PORT

17 SmartPoints


70 g färsk spenat

3 ägg

4 dl laktosfri lättmjölk (låga smartpoints)

2 1/2 dl vetemjöl

1/4 tsk salt

1 tsk smör till stekning

Fyllning:

2 morötter

1 tsk olivolja till stekning

400 g nötfärs 10 %

1 påse tex mex-krydda 28 g

1 dl vatten

125 g keso mini

100 g lagrad riven ost 28 %

Tillbehör:

250 g cocktailtomater

1 dl svarta urkärnade oliver

1/2 kruka färsk koriander

125 g keso supermini 0,2 %

Färsfyllda Spenatpankakor Tex Mex Style (finns i Mat magasinet nr 3 2016 sid 50) (1 av 1)

Ugn 225°

Lägg spenaten i en mixer tillsammans med ägg,mjölk,vetemjöl och salt

Mixa snabbt ihop det till en jämn pannkakssmet

Smält smöret i en stekpanna och stek pannkakor av smeten

Skala och grovriv morötterna

Hetta upp oljan i en gryta och bryn nötfärsen

Tillsätt morötterna,kryddblandning och vatten

Rör om ordentligt och låt det puttra 5-10 min

Ta sedan bort grytan från värmen och låte det svalna något

Rör i keson

Fördela färsröran på pannkakorna och rulla ihop dem ordentligt

Lägg rullarna i en ugnssäker form och strö över osten

Gratinera i mitten av ugnen ca 10 min eller tills osten fått fin färg

Skär tomaterna  i kvartar,halvera oliverna och plocka korianderbladen från stjälkarna

Strö över keso supermini,tomater,oliver och koriander