DRÖMCHILI 4 PORT

Previous


19 SmartPoints

1 msk chipotle paste,2 msk torkad ancho chili,2 msk torkad guajillo chili,2 färska piri-piri,chipotle sauce efter tycke,1 kg högrev,200 g rökt sidfläsk,200 g rotselleri,kalvfond,50 cl mörk öl 2,8 %,1 gul lök,2 klyftor vitlök,1röd paprika,2 msk mald spiskummin,1 msk mald koriander,1 msk mald ancho,2 tsk kanel,1 nypa socker,oregano,salt,3 tsk becel

Tillbehör:

rödlök

avokado

riven ost

färsk koriander

creme fraiche

salta kex

pain riche

drömchili

Skär högreven och sidfläsket i tärningsstora bitar & bryn lite i taget i en gryta med becel samt salta lätt

Hacka lök,rotselleri,paprika i fina bitar samt hacka vitlök & piri-piri fint och låt det fräsa med köttet

Häll i chipotle paste,spiskummin,mald koriander,ancho,socker i grytan och låt fräsa nån min

Rör om & häll i ölen och fyll på med kalvfonden så det täcker lite mer än köttet

Låt allt puttra 3-4 timmar under lock och låt det puttra utan lock de sista 40 min

Några min innan servering kan du smaka av med salt och chipotle sauce efter egen smak

Rör ner oregano och servera med tillbehören