CHILI PÅ HÖGREV MED CITRUS OCH PERSILJESALLAD I TORTILLABRÖD 4 PORT

25 SmartPoints

800 g högrev med fett bortskuret

2 gula lökar

1 vitlöksklyfta

1 - 2 röda chili

2 msk smör

2 tsk spiskummin

2 tsk koriander

1 tsk rökt paprikapulver

1 tsk oregano

2 lagerblad

2 msk tomatpure

3 - 4 dl vatten

2 msk konc kalvfond

1/2 tsk salt

Citrussallad:

750 g blandade citrusfrukter (apelsin,clementine,blodgrape)

1/2 finhackad vitlöksklyfta

2 msk grovhackad persilja

1 krm salt

1 krm svartpeppar

Tillbehör:

16 små tortillabröd, 16 msk gräddfil 12 %,koriander

Chili på högrev med frisk citrus och persiljesallad (1 av 1)

Skär köttet i tärningar

Skala och grovhacka löken samt skala och skiva vitlöken

Strimla chilin med kärnorna kvar

Bryn köttet i smör i omgångar i en stekpanna

Lägg över köttet i en gryta och tillsätt lagerblad,vitlök,lök,chili,kryddor och tomatpuré

Stek i ca 1 min häll sedan på vatten och kalvfond

Låt puttra under lock på medelvärme 3 tim tills köttet kokat sönder helt


Citrussallad:

Skala citrusfrukterna med en kniv och skär dem i klyftor utan hinnor

Blanda frukterna med vitlök och grovhackad persilja

Krydda med salt & peppar och ställ svalt

Smaka av chilin med salt

Servera med citrussallad,gräddfil,och koriander i tortillabröden