OSTBÅGEBAKELSEN 6 PORT

33 SmartPoints


18 skivor formfranska

Grundfyllning:

5 dl vispgrädde 36 %

2 dl creme fraiche 15 %

1/2 dl lättmajonäs

Fyllning 1:

1 förpackning leverpastej 10 %

1/2 dl bostongurka

blanda ihop med ca 2 dl av grundfyllningen

Fyllning 2:

blanda ca 2 dl av grundröran med 350 g rökt hackad skinka

1/2 finhackad lök

resterande grundfyllning ska bredas på varje bakelse

Garnering:

150 g krossade ostbågar

6 skinkbitar

24 färska skalade räkor

2 hårdkokta ägg

1 stjärnfrukt

3 cocktailtomater

6 skivor gurka

hackad lök

salladsblad

6 skivor citron

dill

Ostbågebakelsen (1 av 1)


Skär bort kanterna på brödet

Vispa grädden till grundfyllningen 

Vispa i creme fraishe och majonnäs när grädden blir tjock

Blanda ihop ingredienserna i fyllning 1 och bred på första lagret

Hacka skinkan och löken

Blanda sedan ner 2 dl av grundröran på lager nr 2

Lägg sedan på locket på bakelserna

Resterande grundröra kletar du på hela bakelsen

Plasta in bakelserna och lägg dom i kylen 1 dygn

Lägg sedan på garneringen

Servera