THAISOPPA MED KOKOS OCH KYCKLING 4 PORT

5 SmartPoints

2 charlottenlökar

1 vitlöksklyfta

1 citrongrässtjälk

10 svartpepparkorn

6 dl grönsaksbuljong

2 röda chili

400 g kycklingbröstfilé

torkade kafirlimeblad

1 burk lätt kokosmjölk

1 lime

2 msk fisksås

1 msk finriven ingefära

1 knippe koriander

1/2 röd skivad chili


Thaisoppa Med Kokos Och Kyckling (finns i matmagasinet nr 30 sid 53) (1 av 1)

Skala vitlök, schalottenlök och hacka schalottenlöken fint

Skär bort toppen av citrongrässtjälken och ta bort det yttersta lagret och finhacka resten

Mortla lök,vitlök,citrongräs och pepparkorn

Koka upp buljongen och häll i dom bortlade ingredienserna

Skär kycklingen i strimlor

Dela chilin,ta bort kärnorna och hacka chilin fint

Kör ner kyckling,kafirlimeblad och chili i buljongen samt låt det sjuda under lock i 5 min

Häll i kokosmjölken och sjud några minuter till

Smaka av med fisksås,limesaft och ingefära

Servera med korianderblad och skivad chili