SAFFRANSSOPPA MED FISK OCH RÄKOR 4 PORT

10 SmartPoints

300 g skalade räkor

300 g torskfilé

300 g laxfilé

400 g potatis

2 skalade morötter

1 liter vatten

1 lök

1 purjolök

1 lök

1/2 vitlöksklyfta

1 röd paprika

2 dl torrt vitt vin

1 1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 krm chiliflakes

2 1/2 dl milda mat extra 4 %

1/2 paket saffran

1 tsk olivolja

färsk basilika

Fisksoppa med smak av saffran (finns i ipad)(1 av 1)

Skala räkorna men spara skalen

Hacka lök och vitlök & fräs det i 1/2 tsk olja tillsammans med räkskalet och saffran

Häll på vin och låt koka i 5 min

Tillsätt vattnet och låt det koka under lock i en kvart

Skär dom skalade potatisarna i tärningar

Skiva dom skalade morötterna tunt

Hacka purjo och paprika samt skär fisken i 2 cm stora bitar

Fräs purjo,paprika och morötter i 1/2 tsk olja

Sila buljongen och koka upp den igen,tillsätt milda och smaksätt med kryddorna

Lägg potatistärningarna  i grytan och låt dem koka 8 min

Häll i de frästa grönsakerna när potatisen kokat 6 min

Lägg i fisken och låt koka 3 min

I med räkorna på slutet

Garnera med basilika