KRÄMIG SVAMP & POTATISSOPPA 4 PORT

Previous

9 SmartPoints

300 g potatis av mjölig sort

1 hackad gul lök

2 msk maizena redning

2 tsk becel

3 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

5 dl minimjölk

2 dl matlagningsgrädde 15 %

1 liter blandsvamp

1 tsk pressad citron

flingsalt & vitpeppar

1 dl hackad gräslök

soppan (1 av 1)

Skala & skär potatisarna i mindre bitar samt hacka löken

Ha i smöret i en kastrull och fräs potatisen & löken

Tillsätt buljongen och låt det koka tills potatisen är mjuk ca 15 min

Vispa sönder potatis och lök med en handmixer samt häll i mjölk & matlagningsgrädden

Ansa svampen och fräs den i smör tills vätskan kokat in

Lägg svampen i soppan och låt det koka några minuter

Ha i citronsaften och smaka av med saltet & pepparn

Häll upp i skålar dekorera med gräslöken och servera med bröd