KLASSISK KÖTTSOPPA 4 PORT

3 SmartPoints

2 liter vatten

200 g högrev soppkött utan ben

1 tsk salt

1 purjolök

1 gul lök

1 bit rotselleri

1 palsternacka

3 potatisar

3 morötter

5 vitpepparkorn

1 krm torkad timjan

3 lagerblad

1/2 dl hackad persilja

1 tärning buljong kött eller grönsak

köttsoppa.jpg

Koka upp vattnet i en stor gryta och lägg i salt & köttet

Låt det koka upp tills det skummar några min och ta bort skummet med en slev

Häll i kryddorna och låt det koka på medelvärme 1,5 tim utan lock tills det är mört

Skala rotfrukterna och skär dom i tärningar samt skölj och skiva purjon

Plocka upp köttet och häll i rotfrukterna & låt dom koka 20 min

Lägg i purjon och låt koka 5 min till

Tärna köttet och lägg i det i soppan

Smaka av med salt och lägg i buljongtärningen

Häll upp soppan och servera med persiljan på samt lite örtsalt