INDISK KYCKLINGSOPPA MED RUSSIN OCH KOKOS 4 PORT

11 SmartPoints

1 gul lök

2 kycklingfileér

1 vitlöksklyfta

3 potatisar

2 morötter

100 g blomkål

2 tsk riven färsk ingefära

2 msk solrosolja

1/2 tsk cayennepeppar

1 tsk gurkmeja

1 tsk mald spiskummin

1 tsk stött kardemumma

1 tsk kanel

1 liter hönsbuljong

2 dl matlagningsgrädde 7 %

150 g färsk spenat

1 dl russin

1/2 dl kokosflingor

1/2 dl mandelflarn

salt och peppar

1 tsk olja

Indisk soppa med kyckling soppboken (1 av 1)

Skär kycklingen i bitar

Skala och hacka lök & vitlöken

Skala potatis och morötter samt skär dom och blomkålen i bitar

Fräs lök,vitlök och ingefäran i olja några minuter i en kastrull

Häll i kryddorna och rör om

Lägg i kycklingen och stek den ca 10 min

Lägg i grönsakerna och fräs i nån min

Häll i buljongen och låt småkoka ca 15 min eller till potatisen är mjuk

Blir det mycket olja på ytan så skumma av den

Rör sedan i grädde,spenat och koka upp

Tillsätt kokos,russin och mandel

Salta & peppra