HAVETS SOPPA 4 PORT


9 SmartPoints


3 dl milda mat extra 4 %

400 g blandade tinade fisktärningar

300 g tinade räkor utan skal

1 fänkål

1 purjolök

4 skalade potatisar

200 g champinjoner

0,5 g saffran

2 msk rapsolja

2 fiskbuljongtärningar

5 dl vatten

1 deciliter vitt matlagningsvin

1 dl paprika/chili creme fraiche

salt & peppar

timjan till garnering


Fisksoppa Med Saffran (1 av 1)

Skala räkorna

Skiva purjolök och fänkål fint

Tärna potatisen och skiva champinjonerna 

Fräs stött saffran i en gryta med olja,tillsätt fänkål,purjolök,potatis och champinjoner

Låt detta fräsa i några min tills purjolöken är mjuk

Tillsätt buljongtärningarna,vatten,matlagningsvin,creme fraîche och milda mat extra

Låt soppan koka upp och sjud i 10 min

Lägg i fisktärningarna och låt soppan bli het

Ta bort grytan och låt den stå i 10 min under lock

Smaka av med salt och peppar

Tillsätt räkorna på toppen av soppan och garnera med timjan

Servera