TOMAT & RUCCOLAPAJ 4 PORT

22 SmartPoints

Pajdeg:

2,5 dl vetemjöl

75 g smör

3/4 dl kesella lätt

Fyllning:

3 vitlöksklyftor

150 g ruccola

70 g marinerade soltorkade tomater

1 tsk smör

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl mellangrädde 27 %

2 ägg

1 dl riven ost 10 %

2 skivade tomater

Pajen

Sätt ugn på 200°

Blanda ihop smör och mjöl till en grynig massa

Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen som trycks ut i en smörad pajform

Nagga botten med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min

Skiva vitlöken och hacka ruccola samt de soltorkade tomaterna i grova bitar

Fräs vitlöken i en stor panna och rör sedan i ruccolan och de hackade soltorkade tomaterna

Krydda med salt & peppar

Vispa tillsammans grädde och äggen i en bunke

Grädda pajskalet 10 min i ugnen

Häll i äggstanningen i pajskalet och lägg i grönsakerna

Strö över osten och lägg på dom skivade tomaterna

In i nedre delen av ugnen i 30 min