22 SmartPoints
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella lätt
Fyllning:
3 vitlöksklyftor
150 g ruccola
70 g marinerade soltorkade tomater
1 tsk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl mellangrädde 27 %
2 ägg
1 dl riven ost 10 %
2 skivade tomater
Sätt ugn på 200°
Blanda ihop smör och mjöl till en grynig massa
Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen som trycks ut i en smörad pajform
Nagga botten med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min
Skiva vitlöken och hacka ruccola samt de soltorkade tomaterna i grova bitar
Fräs vitlöken i en stor panna och rör sedan i ruccolan och de hackade soltorkade tomaterna
Krydda med salt & peppar
Vispa tillsammans grädde och äggen i en bunke
Grädda pajskalet 10 min i ugnen
Häll i äggstanningen i pajskalet och lägg i grönsakerna
Strö över osten och lägg på dom skivade tomaterna
In i nedre delen av ugnen i 30 min