MEXICAN BAKED EGGS 4 PORT

6 SmartPoints


1 msk majsolja

1 liten tärnad lök

1 hackad vitlöksklyfta

1 tsk rostad mald kummin

1 tsk chipotle chili pulver

2 tärnade jalapenos

8 dl tärnade tomater på burk

5 dl svarta bönor

1 tsk oregano

salt & peppar

1 näve hackad koriander

4 ägg

1,2 dl riven ost 10 %

Äggen

Ugn 180°

Hetta upp oljan i en panna på medium

Häll i löken och sautera den tills den blir mjuk 5-7 min

Lägg i vitlök,kummin,chipotle chili pulver och jalapeno

Sautera detta tills det doftar gott ca 1 min

Kör i tomaterna,bönorna,oregano,salt & peppar och låt det koka upp

Sänk värmen och låt det sjuda tills såsen tjocknar i ungefär 20 min

Ta bort pannan från värmen och rör i koriandern

Häll röran i 4 ugnsformar och häll på äggen

Sätt in i ugnen i 7-8 min

Toppa med osten