MEATBALLS ALLA NORMA 4 PORT

Previous

15 SmartPoints


1 stor aubergine

1 dl italiensk persilja

4,2 dl nötfärs 10 %

1 msk fänkålsfrön

1 tsk olivolja

1/2 vitlöksklyfta

2 msk sweet chilisås

2 msk balsamvinäger

1 burk krossade tomater 400 g

200 g polenta

2 msk smör

30 g parmesanost

Norma

Tärna auberginen till små kuber och salta den väl

Låt den dra i ca 15 min

Hacka persiljan och lägg den i en skål tillsammans med nötfärsen

Arbeta ihop det med händerna och rulla 20 köttbullar

Häll ut fänkålsfröna på en talrik och rulla köttbullarna i det samt ställ in det i kylen

Ta nävar av auberginen och krama ur vätska,salt

Hetta upp en panna till medium med hälften av oljan och stek i 10 min eller tills det blir gyllenfärgat

Pressa i vitlöken och rör om då och då

Rör i sweet chilisåsen tillsammans med balsamvinägern och lägg i tomaterna med lite vatten

Låt det sjuda ca 10 min tills det tjocknar

Häll resten av oljan i en panna och stek köttbullarna tills dom är genomstekta

Koka polentan samt häll i smöret och parmesanen mot slutet

Krydda såsen enligt smak

Häll upp polentan med köttbullarna på toppen 

Servera med lite persilja och parmesan