BAKAD POTATIS MED TEX-MEXFYLLNING 4 PORT

23 SmartPoints

4 stora bakpotatisar

Fyllning:

2 tsk olja

400 g nötfärs 10 %

1/2 fint hackad gul lök

1 pressad vitlöksklyfta

6 finhackade jalapenos

1 tsk paprikapulver

3 msk tomatpuré

1/2 dl vatten

4 kvistar färsk finhackad oregano

1 tsk salt

2 msk rapsolja

Topping:

blanda 2 dl minifraiche 5 %,1 dl fettfri majonäs

Tillbehör:

1/2 finhackad rödlök,3 msk rostad lök,32 g tortillachips ca 37 g,sallad,gurka,tomat,2 skivor cheddarost


pot (1 av 1)

Sätt ugn på 200°

Stick några hål i potatisarna och låt dom va i ugnen i ca 60 min och provstick dom innan dom ska tas ut

Blanda ihop nötfärs,gul lök,vitlök,oregano,jalapenos,salt och paprikapulver

Stek blandningen i oljan tills det får en gryning konsistens häll sen i tomatpuré och vatten

Öppna upp potatisarna och häll i färsen samt häll på toppingen

Garnera med tillbehören och salladen