BAKAD POTATIS MED SKINKRÖRA 4 PORT

15 SmartPoints

4 stora bakpotatisar 

SKINKRÖRA:

2 dl gräddfil 12 %

2 msk findus lättmajonäs

1 nypa salt

1 nypa svartpeppar

2 krm italiensk salladskrydda

200 g strimlad rökt skinka

150 g tärnad ost 10 %

1 röd paprika skuren i små bitar

4 tsk klippt persilja

potis (1 av 1)

Ugn 225°

Stick 10 hål i potatisarna och placera på ugnsfolie i mitten av ugnen i 50-90 min beroende på hur stora dom är

Dom är klara när dom är mjuka i mitten,känn efter med en provsticka

Mät upp gräddfil,majonäs,salt,peppar samt salladskrydda i en bunke och rör om

Bland i ost,skinka och paprika i röran

Skär ett kryss i potatisarna och pressa ihop tills dom öppnar sig

Mosa runt lite i potatisen så den blir lite lös och häll på röran

Garnera med persiljan och servera med sallad