BAKAD POTATIS MED CURRYKYCKLING 4 PORT

14 SmartPoints

4 stora bakpotatisar

3 dl gräddfil 12 %

2 kycklingfileér

3 msk findus lättmajonäs

3 tsk curry

1 dl finhackad purjolök

1/2 tsk salt

1/2 dl majs

1/2 röd paprika skuren i små tärningar

strimlad isbergssallad

1 tsk grillkrydda

2 tsk olivolja

1 1/2 msk rostad lök

persilja eller gräslök

pot2 (1 av 1)

Ugn 225°

Skölj potatisarna och stick 10 hål i den med en provsticka

Lägg dem på ugnsfolie i mitten av ugnen 50 - 90 min beroende på storlek

Skär ett kryss i potatisen och tryck ihop tills potatisen öppnar sig samt häll på grillkryddan

Rör ihop soja och 1 tsk olja i en liten skål

Stek kycklingen på båda sidor i 1 tsk olja och pensla på sojablandningen

Skär kycklingen i små tärningar

Blanda gräddfil,majonäs,curry,purjo,paprika,majs och smaka av med salt

Kör i kycklingbitarna

Lägg strimlad isbergssallad i potatisen och en stor sked kycklingröra

Dekorera med rostad lök,persilja eller gräslök