THAILÄNDSK FLÄSKFILÉ 4 PORT


13 SmartPoints

600 g fläskfilé

2-3 purjolökar

1/2-1 tsk sambal oelek

1/2-1 pepparfrukt

1 tsk salt

1 tsk salt 1 krm svartpeppar

1 msk färsk ingefära eller 1 tsk malen

1 köttbuljong tärning

2 dl lätt kokosmjölk

2 dl matyoghurt 8 %

2 tsk becel flytande margarin

8 dl kokt ris

Thai

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor,skär purjolöken, vitlöken och strimla pepparfrukten 

Stek köttet i stekpanna ca 3 min/sida salta och peppra

Fräs grönsakerna i några minuter smaksätt med riven ingefära  

Smula i buljongtärningen häll i kokosmjölk och matyoghurt

Lägg i köttet och låt grytan koka upp 

Smaksätt med salt och servera direkt med kokt ris