SVAMPRISOTTO FYLLD PAPRIKA MED KASSLER 4 PORT

7 SmartPoints

4 st röda paprikor

400 g kassler (tunt skivad)

Svamprisotto:

1 gul lök

1 rotselleri

2 tsk becel flytande smör

2 dl risenta avorio risottoris

5 dl vatten

2 msk koncentrerad vilt & kantarellfond

200 g färska champinjoner

2 tsk becel flytande smör

2 msk riven parmesan

1 krm svartpeppar

svamp ris

  Sätt ugn på 175°

  Skala & hacka lök,rotselleri och fräs i flytande smör i en tjockbottnad kastrull

  Rör ner riset vattnet och fonden

  Låt detta koka på svag värme under lock 20 min

  Stek svampen i 1 tsk smör tills all vätska har kokat in

  Rör sen ner svampen,1 tsk smör,parmesan och svartpeppar i riset

  Skär bort ett tunt lock på varje paprika samt kärna ur dem

  Fyll dem med risotton och gratinera i ugn 30 min

  Servera med stekt kassler sallad & valfri dressing