PEPPARROTSKASSLER PÅ ROTFRUKTSBÄDD 4 PORT


7 SmartPoints

440 g kassler

4 potatisar

4 tsk olja

1 1/2 palsternacka

3 morötter

1 bit rotselleri

Sås:

2 dl fraiche 5 %

2 msk finriven färsk pepparrot

1 dl riven ost 10%

3 msk finhackad persilja

Kassler

Skala och slanta potatis och rotfrukterna

Skiva kasslern tunt och stek den lätt i en stekpanna

Ringla oljan över rotfrukterna i en ugnssäker form och salta lite

Stek mitt i ugnen ca 25 min på 225°

Blanda fraiche,pepparrot,ost och persiljia

Smaka av med salt och peppar

Ta ut rotfruktsblandningen och fördela hälften av fraiche röran över rotfrukterna

Lägg kasslerskivorna ovanpå rotfrukterna och häll över resten av röran 

Gratinera 15 min i nedre delen av ugnen