KRÄMIG FLÄSKFILÉGRYTA 4 PORT

4 SmartPoints

400 g fläskfilé

1 gul lök finhackad

200 g färska champinjoner delade i 4 bitar

3 msk tomatpuré

2 msk dijon

2 dl milda mat extra 4 %

8 st skivor grovt hackad inlagd gurka

citronsaft några droppar

1 tsk becel

salt & peppar

1 dl hackad persilja

4 msk gräddfil 12 % 

Fläskfilégryta


  Strimla fläskfilén ganska tunt

  Fräs lök och champinjonerna i en traktörpanna eller gryta tills det spad som bildas kokat bort nästan helt

  Häll i dijon och tomatpuré låt det fräsa ihop liten stund till

  Bryn becel i en stor stekpanna och lägg i fläskfilén

  Låt den bryna på hastigt på hög värme samt salta & peppra

  Lägg över köttet i grytan eller traktörpannan

  Koka ur stekpannan med lite vatten och häll det över köttet

  Häll på milda mat extra och låt småkoka till en simmig konsistens

  Smaka av med citronsaft & lite salt och peppar

  Lägg i inlagda gurkan och strö över persilja

  Servera med gräddfilen & hasselbackspotatis