KASSLERGRATÄNG MED GRÖNSAKER I KRÄMIG SÅS 6 PORT

Previous

4 SmartPoints

600 g kassler med fett bortskuret

1 gul lök

1/2 zucchini 

1/2 röd paprika

1 morot

1 msk tomatpuré

2 dl vatten

2 msk grönsaksfond

3 dl milda mat extra 4 %

salt & peppar

200 g färska champinjoner

29 g riven parmesan

1/2 tsk smör till att smörja in formen

1 tsk olja till stekning


Kasslergratängen (1 av 1)

Ugn 200°

Skiva kasslern och lägg den i en smord ugnsfast form

Skölj,skala och skär grönsakerna samt löken i mindre bitar

Fräs detta i en panna med olivoljan

När grönsakerna mjuknat något häll i tomatpurén,vatten,grönsaksfond och milda mat extra

Låt det koka ihop och smaka av med salt & peppar

Häll över såsen i formen med kasslern

Toppa med riven parmesan och kör in i ugnen ca 30 min