KASSLERGRATÄNG MED ANANAS & INGEFÄRSSÅS 4 PORT

12 SmartPoints

8 dl kokt ris

500 g kassler

8 skivor färsk ananas

paprikapulver

citronmeliss

Ananas & ingefärssås:

2 dl ananasjuice

2 dl minimjölk

1 dl milda mat extra 4%

2 msk kycklingfond

3 msk vetemjöl

2 tsk riven färsk ingefära

salt & peppar

2 dl riven ost 10 %

Kasslergratäng med ananas & ingefärssås

  Lägg det kokta riset i bottnen på en form

  Skiva kasslern tunt och stek den lätt

  Lägg kassler på riset och lägg sedan annanasen på kasslern

  Blanda ananasjuice,mjölk,milda och mjölet i en kastrull 

  Koka upp under omrörning och låt det småkoka i 3 min

  Smaksätt såsen med riven ingefära salt & peppar samt rör ner osten

  Häll såsen över kasslern och gratinera i mitten av ugnen 15 min på 225°

  Pudra på paprikapulver och garnera med citronmeliss

  Servera med en sallad