17 SmartPoints
400 g potatis
200 g morötter
200 g palsternacka
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %
1 /2 dl minimjölk
1 dl riven ost 10 %
500 g kassler
2 dl minifraiche
1 1/2 dl mango chutney
2 dl vitt matlagningsvin
2 msk dijonsenap
1 msk ljus maizena såsredning
2 msk finhackad persilja
mango
kryddgrönt
Ugn 225°
Skala och dela palsternacka,potatis och morötter i 2 cm stora bitar
Koka upp matlagningsgrädde och mjölken
Lägg i rotfrukterna och låt koka 15 min
Vänd i 1/2 dl av osten och smaka av med salt och peppar
Häll blandningen i en smord ugnsform
Skiva kassler och lägg i blandningen
Blanda creme fraiche och mango chutney i en kastrull
Häll i vin,senap och låt det sjuda på svag värme
Red av med maizena såsredning och tillsätt persilja
Häll såsen över kasslerskivorna och strö över 1/2 dl ost
Gratinera i nedre delen av ugnen i 20 min
Garnera med kryddgrönt och mango