KASSLER UNDER MANGOTÄCKE 4 PORT

17 SmartPoints

400 g potatis

200 g morötter

200 g palsternacka

2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %

1 /2 dl minimjölk

1 dl riven ost 10 %

500 g kassler

2 dl minifraiche

1 1/2 dl mango chutney

2 dl vitt matlagningsvin

2 msk dijonsenap

1 msk ljus maizena såsredning

2 msk finhackad persilja

mango 

kryddgrönt

Kassler Under Mangotäcke2 (1 av 1)

Ugn 225°

Skala och dela palsternacka,potatis och morötter i 2 cm stora bitar

Koka upp matlagningsgrädde och mjölken

Lägg i rotfrukterna och låt koka 15 min

Vänd i 1/2 dl av osten och smaka av med salt och peppar

Häll blandningen i en smord ugnsform

Skiva kassler och lägg i blandningen

Blanda creme fraiche och mango chutney i en kastrull

Häll i vin,senap och låt det sjuda på svag värme

Red av med maizena såsredning och tillsätt persilja

Häll såsen över kasslerskivorna och strö över 1/2 dl ost

Gratinera i nedre delen av ugnen i 20 min

Garnera med kryddgrönt och mango