HELSTEKT OXFILÉ MED PESTO PARMESAN & PARMASKINKA 4 PORT

9 SmartPoints

700 g oxfilé

50 g tunna skivor parmaskinka

2 krm svartpeppar

1/2 dl basilikapesto

1 dl parmesanost

1/2 msk becel till stekning

1 tsk salt

4 SmartPoints

Rödvinssky:

1 dl vatten,1dl rödvin,2 msk kalvfond,2 msk smör,1 krm svartpeppar,1/2 msk idealmjöl

1 SmartPoints

Tillbehör:

1 nypa salt,1/2 msk smör,200 g färska sockerärtor i bitar,4 tomater som skållas,skalas,urkärnas & skärs i strimlor

9 SmartPoints

Potatisgratäng:

800 g potatis,1 vitlöksklyfta,1 gul lök,2 dl matlagningsgrädde 7 %,1 tsk olja,2 msk örtkrydda provencale

HELSTEKT OXFILÉ MEFYLLNING AV PESTO PARMESAN & PARMA

Ugn 200°

Smörj en ugnssäkerform med oljan skala & skiva potatisen tunt

Hacka löken,pressa vitlöken och blanda grädde,vitlök,salt,peppar,örtkrydda provencale

Lägg i 4 portionsformar


Skär köttet fritt från fett & hinnor

Skär ett längsgående snitt på filén och vik ut köttet efter hand

Köttet ska inte vara tjockare än 1 1/2 cm när det hela är färdigt ska du ha en bit som är ca 22x22 cm

Krydda med peppar och täck med parmaskinkan & bred på pesto på parman samt strö över parmesan

Rulla ihop filén och bind den med ett bomullssnöre så filén håller ihop under stekning

(Så har långt kan du förbereda köttet en dag innan)

Krydda med salt runt om och bryn det väl i en panna med becel

Lägg över köttet i en form och sätt en stektermometer i mitten

Sätt in potatisgratäng i 4 portionsformar ca 45 min

Stek i ugn tills termometern visar 62° det är medium,eller efter smak

Vira in köttet i folie så det håller sig varmt


Koka ur pannan med rödvin,vatten och kalvfond samt red av med idealmjöl och koka ett par min

Vispa i becel och smaka av med salt & peppar


Fräs sockerärtor med tomatstrimlorna i becel i en panna så dom blir varma samt salta

Servera