FLÄSKFILÉ I KONJAKSSÅS 4 PORT


11 SmartPoints

800 g fläskfilé

1 tsk olja

Sås:

1 burk fraiche 5%

2,5 dl kelda laga lätt 5%

1 dl köttbuljong

1 tsk dragon

1 tsk körvel

1 tsk salvia

1 tsk konjak/konjaks extrakt

2 droppar tabasco

1 dl riven ost 10%

salt & peppar

Hasselbackspotatis:

800 gr potatis

2 msk flytande margarin

1/2 tsk salt

1/2 dl ströbröd

Konjak2

Skär köttet i ca 1,5 cm tunna skivor

Koka upp ingredienserna 

Häll allt över köttet i en ugnsform

Ställ in i ugn i 200° i 20 minuter


Hasselbackspotatis

Skär potatisen i tunna skivor utan att skära helt igenom

Lägg potatisen i en ugnsäker form med skårorna upp

Pensla ut hälften av becel över potatisarna

Ställ in mitt i ugnen i 225° i 25 min

Ta ut formen och pensla på resten och strö på salt och ströbröd

Ställ in igen i 20 min

Servera med sallad