PIZZALÄNGD ITALIANO 4 PORT

22 SmartPoints

Pizzabottnar:

2 dl vatten värm till 37°

1/4 paket jäst 12,5 g

2 msk olivolja

1/2 tsk salt

4 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:

400 g pizzasås tex dolmio

100 g färska skivade champinjoner 

250 g mozzarella 21 % i bitar

1/2 tsk salt

1/2 stor skivad avokado 

2 krm svartpeppar

180 g lufttorkad skinka

3 msk riven parmesanost

1 kruka färsk basilika

1 ask cocktailtomater

Sätt ugn på 225 - 250°och sätt in en plåt i mitten av ugnen så den blir varm

Blanda ihop pizzadegen och forma till 2 bollar och låt jäsa under handduk i 30 min

Kavla degen till 2 längder och lägg över på bakplåtspapper

Bred ut pizzasåsen på pizzalängderna nästan ända ut i kanterna

Lägg på mozzarella och champinjonerna samt salta & peppra

För över bakplåtspappret till den heta plåten med pizzorna på och låt grädda 15 min

Ta ut pizzorna & lägg på skinka,avokado,basilikablad och tomater

Skär upp samt strössla över parmesan och servera