PASTA AL FORNO 4 PORT

18 SmartPoints

500 g penne pasta

125 g mozzarella i små bitar

1 dl riven parmesanost

Köttfärssås:

200 g nötfärs 10 %

1 lök, finhackad

2 st vitlöksklyftor, finhackade

3 st blekselleristjälkar, tunt skivade

2 st morötter, skurna i små bitar 

500 g krossade tomater

2 dl rött vin

10 st basilikablad

4 tsk olivolja

2 tsk salt

1 nypa salt

Béchamelsås:

1,5 msk flytande becel

1,5 msk vetemjöl

3 dl minimjölk

2 krm salt

0,5 krm vitpeppar

1 nypa riven muskot

al forno (1 av 1)

Bryn nötfärs,lök,vitlök,blekselleri,morötter i en gryta med olja

Tillsätt de krossade tomaterna,vin,basilika,salt och socker

Koka under lock på svag värme ca 30 minuter

Smält smöret till béchamelsåsen på låg värme i en kastrull

Rör i mjölet blanda ordentligt och späd med mjölken under oavbruten vispning

Koka såsen på svag värme i 5 minuter vispa lite då och då 

Smaksätt med salt,vitpeppar och muskot och sätt ugnen på 225°

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet 

Smörj en form ,lägg i hälften av pastan och hälften av köttfärs och béchamelsåsen

Strö över en tredjedel av parmesanosten och all mozzarella

Täck med resten av pastan,köttfärs,béchamelsås och strö över parmesanosten

Gratinera i ugn i 20 minuter servera med en sallad