JAPANSK KÖTTFÄRSSÅS 4 PORT

Previous

11 SmartPoints


225 g nötfärs 10 %

115 g fläskfärs 10 %

3 matskedar olivolja

1 skivad vitlöksklyfta

1 delat lagerblad

1 stor hackad lök

1 hackad morot

1 stjälk hackad selleri

2,3 dl rött matlagningsvin

800 g tomat  i burk med juicen

2 st tärningar grönsaksbuljong

4,6 dl vatten

4,6 dl färska skivade champinjoner

2 msk smör

havssalt

färsk mald svartpeppar

4 msk riven parmesan

hackad persilja till garnering


Japanese Meat Sauce )finns i receptmapp ipad) (1 av 1)

Hetta upp oljan och vitlök,lagerbladet på medium temp tills det börjar lukta gott

Häll i lök,morot och selleri

Fräs detta tills det blir gyllenbrunt

Lägg i nötfärsen,fläskfärsen och dela på det med en träsked

Kör i vin och höj värmen

Mixa med träskeden och låt vinet dunsta tills vätskan nästan är borta

Lägg i burktomaterna tillsammans med grönsakstärningarna

Dela upp tomaterna med träskeden

Häll på vattnet och champinjonerna

Ta bort skummet,fettet som lägger sig på ytan med en sil och skölj av det med vatten

Ha plattan på medium värme i ca 1 timme

Rör runt då och då

Det är klart när du kan se botten på pannan när du drar en slickepott över botten

Häll på smöret och mixa runt väl

Lägg på ganska mycket salt och peppar för att smaka av

Servera med pasta och garnera med persilja