ITALIENSKA KÖTTBULLAR I KRYDDIG TOMATSÅS 4 PORT

14 SmartPoints

400 g blandfärs 15 %

3 skivor vitt bröd

1 1/2 dl minimjölk

1 ägg

1 dl riven parmesanost

rivet skal från 1 citron

1 riven vitlöksklyfta

1/2 dl färsk dragon

1 finhackad gul lök

salt & peppar

2 tsk smör 

Tomatsås:

5 dl tomatsås tex Dolmio extra kryddig

ital


Blanda ägg och mjölk i en skål

Ta bort kanterna på brödet och lägg i skålen så det suger åt sig vätskan

Blanda färs,bröd,parmesan,citronskal,vitlöken,dragon och gul lök

Smaksätt med salt & peppar och låt det vila 10 min

Rulla färsen till köttbullar med blöta händer

Bryn köttbullarna i smöret tills de fått en fin färg

Värm tomatsåsen i en gryta tillsammans med köttbullarna ca 10 min på låg värme

Servera med pasta och strö över parmesan samt garnera med basilika