LASAGNE MED SPENAT & PINJENÖTTER 4 PORT

15 SmartPoints

12 färska lasagneplattor                                  

400 g nötfärs  

1 lök 

2 vitlöksklyftor   

1 morot

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 krm kanel

2 msk kalvfond

salt & peppar

150 g färsk spenat

3 msk rostade pinjenötter

16 cocktailtomater

1 tsk olja

1/2 planta färska bailikablad

Bechamelsås:

2 tsk olja

2 msk maizena

1/2 vatten 

4 dl minimjölk

1/2 dl riven parmesan

las

Finhacka lök och morot och pressa vitlöken

Fräs färsen i oljan och blanda ner grönsakerna i stekpannan i några minuter

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kanel, kalvfond låt det puttra ca 5 minuter

Smaka av med salt och peppar

...................................

Bechamelsås

Koka upp mjölken

Värm upp olja I en kastrull och gör en redning av  mjöl och vatten till en jämn redning

Häll lite i taget av den varma mjölken i redningen koka ca 5 minuter vispa hela tiden

Tillsätt osten och låt det smälta under omrörning salta och peppar

Fräs spenaten lätt i lite olja blanda ner pinjenötterna

Varva ostsås ,köttfärs ,spenat och lasagneplattor i en form 

175° i mitt ugnen i ca 35 minuter

Servera med en sallad och ugnsrostade cocktailtomater med lite olja på