LASAGNE I BRÖDFORM 4 PORT

Previous

23 SmartPoints

400 g nötfärs 10 %

2 gula lökar

2 morötter

2 stjälkar selleri

1 pressad vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

1 burk hela tomater

1 köttbuljongtärning

1 msk fransk senap

salt & peppar

oregano

1 1/2 tsk smör

10 lasagneplattor

150 g lagrad riven grevéost

2 stora skivade tomater

Bechamelsås:

50 g smör

3/4 dl vetemjöl 

1 liter laktosfri lättmjölk

salt & vitpeppar

muskot


Lasagne i brödform (suss har receptet) (1 av 1)

Finriv eller mixa lök,morötter och selleri

Fräs färsen i 1 tsk smör tills den fått en fin färg

Tillsätt grönsakerna och fräs någon minut tillsammans med tomatpuré

Lägg i resten av ingredienserna och mosa sönder tomaterna

Skölj ut tomatburkarna med vatten som du häller ner i såsen och låt det koka tills det får en ganska fast konsistens

Smaka av med senap,oregano,vitlök,salt & peppar

Bechamelsås

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull

Vispa ner 1dl mjölk och vispa ut klumparna och förtsätt så

Koka 3 min,smaka av med pyttelite muskot,salt och peppar

Ugn 200°

Smörj in en brödform med 1/2 tsk smör

Varva färs,sås och plattor i brödformen

Avsluta med sås,skivade tomater och ost på toppen,du kan även lägga in lite ost i varje lager eller röra ner den i såsen

Kör in i ugnen tills den är genomgräddad och får en vacker färg i ca 45 min

Servera med en god sallad