LASAGNE 4 PORT

16 SmartPoints

16 lasagneplattor

400 g nötfärs

1 burk krossade tomater

1 lök

1 morot

20 g rotselleri

1 vitlöksklyfta

2 tsk olja

2 dl buljong

1 msk oregano

1 krm timjan

salt & peppar

2 msk tomatpuré

Bechamelsås:

8 dl minimjölk

2 msk vetemjöl

1 dl Milda mat extra

2 tsk olja

salt & peppar

las2 (1 av 1)

Finhacka grönsakerna och pressa vitlöken 

Fräs grönsakerna och färsen som du späder med buljong & krossade tomater

Krydda såsen med örterna salta & peppra sjud på svag värme 15 minuter

Sätt ugnen på 200°ca 45 - 50 minuter

Beachamelsås

Koka upp mjölken värm upp oljan i en kastrull och gör en redning av mjöl,vatten  

Häll i lite i taget av den varma mjölken i redningen och koka 5 minuter

Varva sås lasagneplattor och köttfärs avsluta med sås på toppen

Servera med en sallad