ITALIENSKA LASAGNEN 4 PORT

Next

16 SmartPoints

12 lasagneplattor

400 g nötfärs

2 tsk olivolja

1/2 hackad  gul lök

1 pressad vitlöksklyfta

3 msk tomatpuré

1 dl rödvin

2 msk kalvfond

1 burk krossade tomater

1 dl fraiche 5 %

salt

vit & svartpeppar

cayennepeppar

timjan

basilika

Bechamelsås:

8 dl minimjölk

2 msk vetemjöl

1 dl milda mat extra

2 tsk olja

salt & peppar

Lasagnen

Bryn lök & vitlök i oljan på svag värme tills de blir mjuka utan att få färg

Lägg i och bryn nötfärsen tillsammans med tomatpure vin & kalvfond

Häll i krossade tomater och kryddorna låt koka 20 min blanda sist ner fraichen             

Beachamelsås

Koka upp mjölken värm upp oljan i en kastrull och gör en redning av mjöl,vatten  

Häll i lite i taget av den varma mjölken i redningen och koka 5 minuter

Varva sås lasagneplattor och köttfärs avsluta med sås på toppen

Servera med en sallad