UGNSSTEKT FALUKORV MED TOMAT & LÖK 4 PORT


11 SmartPoints

400 g viktväktarna måltidskorv 9 %

2 rödlökar

3 tomater

1 dl riven ost 10 %

800 g potatis (mjölig sort)

2 dl minimjölk

1/2 dl milda mat extra 4 %

1 tsk salt

1 krm peppar

korv (1 av 1)

Skala potatisen och skär i bitar 

Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min

Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen

Värm mjölken och milda & rör ner i potatisen 

Smaksätt med salt och peppar

Rör moset luftigt  

Skär korven i skivor men inte helt igenom

Lägg korven i en form stoppa ner lök och tomater i skårorna i korven

Strö över osten stek mitt i ugnen i 225°,ca 15 minuter

Servera med potatismos och sallad.