FRANSYSKA 4 PORT

                                                                                                                                                                                

10 SmartPoints


Fransyska:

1 kg fransyska,2 msk milda culinesse,1 tsk salt,2 krm svartpeppar,2 morötter,2 lökar,vatten

Sås:

4 dl vätska (skyn) 1 msk kalvfond,2 dl kelda laga mat 4 %,2 msk vetemjöl,salt & peppar,soja,4 msk vinbärsgelé

Fransyska

Putsa rent köttet och krydda det med salt o peppar

Stek det i en stekgryta runt om så det får en fin färg under lock

Häll på vatten så att det täcker 5 cm i grytan

Låt koka ca 1 1/2 timme med stektermometer

Köttet ska vara 75-80°känn efter med en provnål att det går lätt att sticka i köttet

Lägg köttet i folie och morötter,lök i en skål

Vispa upp mjölet i stekgrytan tillsammans med skyn

Tillsätt fond,salt o peppar,soja och kelda

Låt det koka upp

Servera med potatis vinbärsgelé och en sallad