UGNSOMELETT MED SVAMPSTUVNING 4 PORT

6 SmartPoints

Svampstuvning:

400 g färska champinjoner

1 tsk becel

2 1/2 msk vetemjöl

2 1/2 msk milda mat extra

1/2 tsk salt

1 tsk soja

1/2 krm vitpeppar

Omelett:

1 1/2 msk vetemjöl

6 dl minimjölk

5 ägg 

1 tsk salt

Champinjonomelätt

Omelett

Smörj en ugnsäker form

Vispa mjölet med lite av mjölken i en kastrull och vispa ner resten av mjölken

Låt det puttra några min under omkörning

Ta bort från plattan och vispa ner äggen ett i taget & häll i saltet

Häll ner smeten i den ugnsäkra formen och grädda i ugn 25 -30 min på 200°


Svampstuvning

Skär svampen i bitar och stek i becel lägg svampen i en kastrull på medelvärme

Låt det mesta av vätskan koka in

Häll i milda mat extra och låt det steka i det 5 - 10 min

Strö mjöl över svampen och rör om

Späd under omrörning med milda mat extra och tillsätt salt soja och peppar

Koka på svag värme 10-15 min

Fördela över den färdiga omeletten och servera