TRYFFELBOLLAR MED PEPPARKAKSKROSS 20 ST

5 SmartPoints

1 msk flytande honung

1 msk ljus sirap

1 dl mellangrädde

1/2 tsk malen kanel

1/2 tsk malen ingefära

1/2 tsk malen kryddnejlika

1 msk smör

225 g hackad mjölkchoklad

4-5 krossade pepparkakor

PEPPARKAKSTRYFFEL 20 ST.jpg

Koka honungen och sirap på svag värme tills den mörknar något

Koka sedan upp grädde med kryddorna och häll detta över honungen

Ta bort grytan från värmen och rör ner mjölkchokladen samt lägg i smöret & mixa detta till en slät smet

Häll smeten i en spritspåse och låt det ligga i rumstemperatur tills nästa dag

Spritsa ut små bollar på ett bakplåtspapper ca 3 cm i diameter

Låt detta ligga i rumstemperatur ca 3 tim stoppa sedan in dom i kylen i 10 min

Forma dom till små bollar & rulla dem i krossade pepparkor

Förvaras i kylen