SMAL MEDELHAVSSPÄTTA 4 PORT

5 SmartPoints


Medelhavsspätta:

4 st rödspättor 450 g,1/2 liten hackad rödlök,8 svarta oliver,80 g smulad fetaost 22 %,1 msk minimjölk,salt & peppar,1/4 tsk cayennepeppar

Vitvinsås:

1/2 gul lök,1/2 msk becel,2 dl minimjölk,1 dl matlagningsvin,1 tsk citronsaft,1 msk maizena

firre

                                                 


Häll på vin mjölk,grädde den frästa löken och låt koka några min

Tillsätt citronsaft,cayenne och smaka av med salt/peppar

Red av såsen med maizena stärkelse


Smula fetaost hacka rödlök,oliver och blanda ihop tillsätt ev lite mjölk för att binda

Smaksätt med salt och peppar

Rulla ihop blandningen i spättorna med skinnet utåt

Lägg allt i en ugnsäker form häll över såsen och sätt i ugn 15 min på 175°

Servera med potatis sparris,citron och en sallad