SERRANOLINDAD TORSKFILÉ MED KRONÄRTSKOCKSCREMÈ & PAPRIKASÅS 4 PORT

Previous

5 SmartPoints

1 pkt ryggfilé av torsk 390 g

1 burk kronärtskocksbottnar

1 pressad vitlöksklyfta

2 inlagda sardeller

1 dl lätt crème fraiche 15 %

salt & svartpeppar

1 msk hackad färsk timjan

8 skivor serranoskinka


Paprikasås:                                                                                                                                                                                                                                               1 SmartPoints

2 röda paprikor

2 hackade schalottenlökar

1/2 tärning grönsaksbuljong

1 dl vatten

1/2 dl minifraiche 5 %

1 krm salt

1 tsk olja

torsk (1 av 1)


Ugn 175°

Mixa ihop kronärtskocksbottnar,sardeller,vitlök,timjan,crème fraiche & smaka av med salt och peppar

Dela fisken i 4 bitar & lägg kronärtskockscremè på toppen samt linda 2 skivor serrano runt bitarna

Tillaga i ugn ca 20 min

Servera med ugnsrostade grönsaker


Paprikasås

Ugn 250°

Dela och kärna ur paprikorna pensla dem med oljan

In i ugn 15-20 min och vänd dom några ggr dom ska vara lite brända,bubbliga

Ta ut dom och lägg dom i en plastpåse i 20 min sen är det lätt att dra av skinnet

Mixa paprikorna och löken

Lägg blandningen i en gryta med buljongen och hetta upp detta

Häll i fraichen och smaka av med saltet