RÖDSPÄTTARULLADER I VITVINSSÅS 4 PORT

15 SmartPoints

12 rödspättafileér

4 dl riven västerbottensost

salt

peppar

bladspenat

2 msk flytande becel

2 msk vetemjöl

4 dl valio matgrädde 10 %

1 dl vitt matlagningsvin

1 tärning fiskbuljong

RÖDSPÄTTARULLADER I VITVINSSÅS


Ugn 200°

Torka av filéerna och lägg dem med skinnet upp på en skärbräda

Salta och peppra lätt samt lägg lite ost och spenat på varje filé

Rulla ihop och lägg dom tätt i en smord ugnsform

Strö över resten av osten

Häll i 2 msk becel i en gryta och vispa ner mjölet

Späd med vinet och grädden

Smula ner buljongen och låt såsen småputtra en stund

Späd ev med mer grädde eller mjölk om såsen verkar för tjock

Smaka av med salt och peppar

Häll såsen över fisken och kör in i ugn 25 min

Servera med pressad potatis och en sallad