UGNSBAKAD LAX MED SOJA OCH INGEFÄRA 4 PORT

11 SmartPoints

600 g laxfilé

1 msk riven ingefära

1/2 dl japansk soja

1/2 dl sweet chilisås

1 1/2 msk sesamfrön

salt och peppar

1/2 förpackning böngroddar

2 strimlade morötter

1/2 påse strimlad salladslök

1/2 strimlad isbergssallad

1 lime

Ugnsbakad Lax Med Soja och ingefära(Tidningen månadens skörd Jan 2017 sid 28) (1 av 1)

Ugn 200°

Lägg laxen i en ugnssäker form

Skala och riv ingefäran

Vispa ihop sojan med chilisåsen och blanda i ingefäran

Pensla laxen med hälften av sojablandningen och strö sesamfröna över fisken samt krydda med salt och peppar

Skölj böngroddarna och låt dem rinna av

Lägg alla grönsakerna i en skål och bland runt

Stek laxen i ugnen ca 12 min

Smaka av återstående sojablandning med lite lime

Skär resten av limen i klyftor

Lägg laxen på grönsaksblandningen och häll på sojablandningen

Servera med ris