UGNSBAKAD LAX MED BULGUR & YOGHURTSÅS 4 PORT

Next

11 SmartPoints

600 g laxfilé

300 g svamp till exempel shitake och portabello

1 rödlök 

2 tsk olja

3 dl bulgur

2 vitlöksklyftor 

1 dl matlagningsyoghurt 8 %

1/2 citron

2 msk flytande honung

färsk salvia

Skär svampen i stora bitar och lägg i en ugnsform   

Skiva rödlöken och fördela över svampen

Lägg sedan laxen ovanpå salta och peppra och avsluta med att ringla över lite olja

Sätt mitt i ugnen i ca 20 minuter 200°

Koka bulgur låt det rinna av en stund och stek sedan bulgur i panna med skivad vitlöken


Yoghurtsås:

Blanda matlagningsyoghurt,citronsaft och flytande honung

Smaka av med salt och peppar

 

Vid servering, ringla yoghurtsåsen över laxen och strö färsk salvia över laxen