SOJAMARINERAD LAX MED KORIANDERWOKADE GRÖNSAKER 4 PORT

14 SmartPoints

Lax:

4 st laxfilé,1 1/2 msk soja,1 tsk vinäger,1 tsk farinsocker,1/2 hackad vitlöksklyfta

Citronris:

1/2 finhackad gul lök,1/2 pressad citron,1 krm gurkmeja,2 krm röd chilipeppar,1 tsk smör,230 g basmatiris,4,5 dl hönsbuljong

Korianderwokade Grönsaker:

1 kruka koriander,1/2 strimlad morot,1/2 strimlad röd paprika,100 g färska skivade champinjoner,60 g bambuskott,1 msk olivolja,1/2 knippe skivade rädisor,1 dl strimlad purjolök,3 msk sweet chili sauce,salt & peppar

Sätt ugnen på 200°

Lägg laxen i en plastpåse och häll i alla ingredienserna till marinaden

 Marinera 30 min i påsen

Lägg sedan den marinerade laxen i en ugnsäker form och in i ugn 15 min

Korianderwokade Grönsaker

Fräs morötter,paprika svamp och bambuskott i oljan ca 2 min 

Tillsätt purjolök & rädisorna på slutet

Häll i koriander & chilisåsen,smaka av med salt & peppar

Citronris

Fräs smör i en gryta och lägg i lök gukmeja & chilipeppar hastigt

Häll i riset och låt det fräsa med ett par minuter

Kör i citronsaft & buljong och låt det koka på svag värme under lock i 20 min

Rör om innan servering