LAX MED RISSALLAD & LIMESÅS 4 PORT

14 SmartPoints

4 st laxfilé 125 g st

1 msk flytande becel

1/2 vitlöksklyfta

1 bit purjolök

2 ringar färsk ananas

1/2 paprika

40 g avocado

1 dl majskorn

1/2 tsk sambal olek

2 dl fraiche 5%

1/2 lime skal & saft

2 dl ris okokt


Limesåslax med ris sallad

Tillaga riset enligt förpackningen och blanda becel , pressad vitlök , salt och peppar pensla laxen med det

 Strimla purjon, tärna ananasen,paprikan, avocado, majsen och blanda ner det i riset 

 Krydda med sambal oelek ,salt och peppar 

 Blanda samman fraiche med saft och skal från lime och krydda med salt och peppar  

 Grilla laxen på grill eller på en grillpanna 3 minuter på varje sida

 Servera med ris sallad och limesås och limeklyfta