LAX LORENSBERG 4 PORT

16 SmartPoints

4 st laxfilé

4 skivor gorgonzola

1 tsk olja- till pensling

salt

1 msk konjakskonstrakt

1 dl grönsaksbuljong

2 dl minifraiche

1 dl dill,finhackad

2 tsk olja

16 räkor

Ugnsbakad potatis:

800 gr potatis

4 tsk olja

grovsalt

peppar

Laxen (1 av 1)

Sätt ugnen på 200° lägg laxen i en smord form

Skär ett snitt i laxen och fördela osten i fickan på laxbitarna pensla med olja och salta

Sätt in laxen i ugnen och baka ca 8-10 minuter längre tid om laxbitarna är tjocka

Koka konjaken med buljongtärningen tills hälften återstår

Tillsätt minifraiche koka ytterligare ett par minuter lägg i dillen och häll såsen över laxen


Ugnsbakad potatis

Skala och skär potatisen i tunna skivor,lägg dom i en ugnsplåt ,ringla över oljan Strö på salt

Stek potatisen 225° i ugnen ca 25 min 

Servera med en sallad